עמוד הבית > %EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%20%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%20/%20%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%20%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD'%EF%BF%BD%EF%BF%BD'
מבשלים בכיף / אתי חג'ג'

מבשלים בכיף / אתי חג'ג'

תמונת המבשלת אתי חג'ג'

 

מטבח המעון הוא מרכזו, כמו המטבח בבית, ובו מכינים מזון טרי, מזין, טעים ובריא המקנה תחושה ביתית.
המתכונים נכתבו והוגשו באהבה ע"י אתי חג'ג' טבחית ראשית במעון "נגבה" בדימונה.
המתכונים נבחרו בקפידה מתוך אהבת הילדים לתפריט הנ"ל.

המעוניינים בטיפים והמלצות בכל סוג של מזון לילדים ניתן לפנות לטבחית באהבה.

 

תמונת הקציצות

שם המתכון:  קציצות בקר אפויים
30 כדורים

מצרכים דרושים:
1 קילו בשר בקר טחון
2 גזר
1 קישוא
1 בצל
חצי חבילת של כוסברה קצוצה
2-3 כפות גדושות פירורי לחם
1/4 כוס שמן
כף שטוחה  מלח
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
1/2 כף שטוחה כמון
1/4 כף תבלין לקציצות (ראס אל חנות) 

לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים – לטגן בסיר
להוסיף לאחר טיגון הבצל:
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1 תפו"א מגורד
2 גבעולי כרפס (קוביות)
חופן כוסברה
להוסיף: כף שטוחה מלח
1/2 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1 קופסת רסק עגבניות
מים  (כ 1/3 מגובה הסיר) 

אופן הכנת הקציצות:

תחילה קוצצים את הירקות במעבד מזון, לשים בבשר עם התבלינים ולעסות את עיסת הבשר, להוסיף מידי פעם מים בכמויות קטנות כדי להגיע לעיסה מתאימה לכדרור.
ליצור מהעיסה כדורים לקציצות ולהוסיף לרוטב הרותח.
להמשיך לבשל על אש בינונית עד להסמכת התבשיל.

 

תמונת תפוחי האדמה

שם המתכון: תפוחי אדמה מבושלים
החומרים:
7-8 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות גסות.

בסיר:
לטגן 1 בצל גדול, להוסיף רסק עגבניות קטן +
1/2 כף מלח
1/2 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
מעט מאוד פלפל לבן
להוסיף 1/2 סיר מים ולהכניס את התפוחי האדמה.

לבשל עד להסמכת הרוטב, וריכוך התפוחי אדמה.
בסוף הבישול, לקצוץ מעט פטרוזיליה ולפזר.

 

שם המתכון: מרק ירקות בתוספת סולת
החומרים

לגרד לתוך סיר:
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 קישוא
1 בטטה קטנה
1 בצל
3 גבעולי כרפס (קוביות)
כוסברה קצוצה

למלא את הסיר במים,
1 כף שטוחה מלח
1/2 כף כורכום
מעט פלפל לבן
2-3 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן 

להביא את המרק לרתיחה, להוסיף בהדרגה ספל קטנה של סולת בתוך כדי ערבוב המרק.
כשהמרק סמיך הוא מוכן.

בתיאבון!!